Danas otvoreno x Bijenale ekološke karikature Sokobanja - Vesti Soko TV 20.10.2010.godine

Tradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ svečano je otvorena danas hotela “Moravica” . Bijenale je svečano otvorio predsednik Opštine Sokobanja i direktor festivala, Dimitrije Lukić./ Na konkursu koji svake godine raspisuje Institut za javno zdravlje, u Zaječaru dve devojčice Predškolske ustanove "Bucko", Jana Djokić i Višnja Todosijević, dobile su pohvalnice za crteže./ Kako su nas obavestili iz sokobanjske Elektrodistribucije, zbog radova na dalekovodu, u petak 22. oktobra u vremenu od 12 do 15 časova bez struje će biti naselja: Ozren, Čair, Podina, Palilula i Gradašnica.

Danas otvoreno x Bijenale ekološke karikature Sokobanja - Vesti Soko TV 20.10.2010.godine
20 Oktobar 2010

20.10.2010. VEST – Danas otvoreno x „Bijenale ekološke karikature Sokobanja

bijenale-karikatureTradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ svečano je otvorena danas hotela “Moravica” . Bijenale je svečano otvorio predsednik Opštine Sokobanja i direktor festivala, Dimitrije Lukić. Ove godine 240 autora iz 47 zemalja, konkurisalo je sa ukupno 700 radova. Prvo mesto osvojio je Stefan despotov iz Sofije, drugu Toše Borković iz Beograda, a treće iranac Šahin Hosmet. U okviru Manifestacije predavanje na temu „Obaveza lokalne samouprave u oblasti zaštite životne sredine“ održala je Ljubinka Kaludjerović, sekretar odbora zaštite životne sredine stalne konferencije gradova i opština, a održan je i kulturno -umetnički program.


20. 10. 2010. VEST: Pohvalnice za crteže Jani i Višnji

Na konkursu koji svake godine raspisuje Institut za javno zdravlje, u Zaječaru dve devojčice Predškolske ustanove "Bucko", Jana Djokić i Višnja Todosijević, dobile su pohvalnice za crteže. Teme su bile: zdrava hrana i zdrava hrana-majčino mleko. Svake godine naša deca učestvuju na ovom konkursu, kao i na drugim konkursima koji se raspisuju i uglavnom budemo pohvaljeni ili dobijemo neku nagradu, kaže Miladinka Milenković, direktorka Predškolske ustanove "Bucko". Uspesi na konkursima mnogo znače mališanima jer ih motivišu za dalji rad, dodaje Miladinka Milenković. Na konkursu su učestvovale pretškolske ustanove i škole Zaječara, Knjaževca i Sokobanje, jer pored likovnog konkursa za pretškolce, Institut za javno zdravlje raspisao je i likovno-literarni konkurs za škole.


20. 10. 2010. V E S T - "Autobus decentralizacije"

Autobus za decentralizacijuAkcija "Autobus decentralizacije" koji sprovodi Nacionalana koalicija za decentralizaciju trajaće do kraja mesece. Želeći da pokažemo da su očekivanja gradjana visoka i da politički pritisak na postojeću vlast raste, ovim projektom smo želeli da napravimo dogovor sa gradjanima Južne Srbije o kvalitetu decentralizacije koju tražimo, koji je realan, isplativ i koji omogućava učešće gradjana u donošenju odluka u skladu sa evropskim standardima, kažu u Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju. Inače, akcija je veoma uspešna, kaže Dragan Miljković, projekt menadžer Nacionalne koalicije za decentralizaciju i dodaje da se koalicija već priprema za nove aktivnosti.


20.10.2010. VEST – Najavljen prekid struje

Kako su nas obavestili iz sokobanjske Elektrodistribucije, zbog radova na dalekovodu, u petak 22. oktobra u vremenu od 12 do 15 časova bez struje će biti naselja: Ozren, Čair, Podina, Palilula i Gradašnica. U istom terminu struju neće imati Resnik, Poružnica, Beli Potok, Žučkovac, Trgovište, Rujevica, Jošanica, Trubarevac i Vrbovac.


20.10.2010. VEST – Stonoteniska liga

stonoteniski reketTreća Opštinska stonoteniska liga, u organizaciji STK “Ozren” i OTKS počinje sledećeg meseca. Igra se po dvokružnom liga sistemu, a ekipe se mogu prijaviti do kraja oktobra u Turističko - informativnom centru, kaže Miodrag Ilić, referent za sport OTKS. Ukoliko bude neparan broj ekipa, biće uključena i ekipa mlađih kadeta STK “Ozren”. Opštinska stonoteniska liga igra se u dva dela (jesen- proleće). Na kraju lige organizovaće se pojedinačno takmičenje za sve igrače.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt