Dečija nedelja - Vesti Soko TV 04.10.2010.godine

Dečija nedelja počela je danas i trajaće do petka 8. oktobra. Mališani i vaspitači predškolske ustanove „Bucko” obeležiće Dečiju nedelju mnogim aktivnostima. / Nakon posete ministarske za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović i dogovora są njom o kompletnoj rekonstrukciji ulice Ljube Didića, i nakon toga potpisanog Ugovora danas je zvanično u prisustvu predstavnika NIP-a, izvođača radova, projektanta i lokalne samouprave Opštine Sokobanja izvođač uveden u posao./ U okviru redovnog održavanja lokalnih puteva na teritoriji naše opštine, Direkcija za urbanizam i izgradnju danas je vršila popravku lokalnog puta u Vrelu./ Učesnici III Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u subotu su učestvovali u akciji „Očistimo Sokobanji“/ Trećča olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba svečano je zatvorena u subotu uveče dodelom priznanja i nagrada najuspešniji ekipama./ Prve kvalifikacije za prvenstvo Srbije u karateu održane su u subotu, 02. oktobra u Despotovcu./ Specijalna bolnica "Sokobanja" nastupila je na ovogodišnjem 43. medjunarodnom sajmu turizma prošle sednice u Novom Sadu / Susret kolekcionara, u organizaciji Srpskog numizmatičkog društva "Sokograd" i Srpskog numizmatičkog društva "Beograd" održan je juče u bašti restorana "Splendid".

Dečija nedelja - Vesti Soko TV 04.10.2010.godine
4 Oktobar 2010

04.10.2010. VEST – Dečija nedelja

Dečija nedelja počela je danas i trajaće do petka 8. oktobra. Mališani i vaspitači predškolske ustanove „Bucko” obeležiće Dečiju nedelju mnogim aktivnostima. Danas, prvog dana vaspitači su upoznali decu są njihovim pravima i obavezama. Drugog dana obeležavanja Dečije nedelje pozorište “Vrabac” iz Beograda, prirediće za mališane predškolskog uzrasta pozorišnu predstavu “Princeza i žaba” u sali bioskopa „Moravica“ sa početkom u 9 i 30, a za učenike osnovne škole sa početkom u 12 časova. Predstava je poklon Opštine svim mališanima Predškolske ustanove „Bucko“ i učenicima sokobanjske Osnovne škole. U sredu, trećeg dana za pripremno predškolske grupe biće organizovana poseta predsedniku Opštine Dimitriju Lukiću, a nakon toga mališani će posetiti Crveni krst i ugroženim grupama dece pokloniti garderobu, odeću, obuću i igračke. U čettvrtak 7. oktobra dana, predškolci će posetiti Biblioteku „Stevan Sremac“. Istog dana u Predškolskoj ustanovi „Bucko“ svim grupama biće podeljene igračke. Obeležavanje Dečje nedelje završiće se u petak 8. oktobra - ovaj dan biće najlepši i najveseliji jer će biti organizovan maskenbal, zajedno sa Osnovnom školom. Maskembal sa žurkom počinje u 10 časova ispred Miloševog konaka.


04.10.2010. V E S T – Ulica Ljube Didića

Nakon posete ministarske za Nacionalni investicioni plan Verice Kalanović i dogovora są njom o kompletnoj rekonstrukciji ulice Ljube Didića, i nakon toga potpisanog Ugovora danas je zvanično u prisustvu predstavnika NIP-a, izvođača radova, projektanta i lokalne samouprave Opštine Sokobanja izvođač uveden u posao.Tako da praktično od danas počinju da teku rokovi za završetak ovog posla, a rok je 30 kalendarskih dana. Vrednost radova je 13. miliona dinara. Projektnu dokumentaciju uradila je Direkcija za urbanizam i izgradnnju a Ministarstvo za NIP je sprovelo tendersku proceduru. Izvođač radova je predvođen preduzećem D.M. Invest doo iz Smederevske Palanke.Kolovoz ulice Ljube Didića nakon rekonstrukcije biće u potpunosti presvučen novim slojem asfalta, biće uređeni trotoari i ono što je nabitnije biće regulisan potok koji je i uzrokovao sve probleme na ovoj ulici i na osnovu koga je ova ulica, nakon prolećnih poplava i ušla u projekat rekonstrukcije . Predsednik Opštine Dimitrije Lukić kaže da očekuje da će u skladu są potpisanim Ugovorom, ugovorenim rokovima i utvrđenom vrednošću ovaj posao biti završen u najkraćem mogućem roku kao i da će radovi biti izvedeni veoma kvalitetno.


04.10.2010. V E S T - Održavanje puteva

U okviru redovnog održavanja lokalnih puteva na teritoriji naše opštine, Direkcija za urbanizam i izgradnju danas je vršila popravku lokalnog puta u Vrelu. Rekonstrukcija lokalnih puteva u Sokobanjskoj Opštini je redovan posao koji se obavlja svake godine.Zamenik predsednika Opštine Boban Ilić kaže da se radi na popunjavanju udarnih rupa i čišćenju kanala pored puta. Radnici Direkcije su za vikend završili radove na rekonstrukciji lokalnog puta u Poružnici i Belom Potoku i lokalnog puta od Trgovišta ka Vrmdži. Nakon radova na rekonstrukciji lokalnog puta u Vrelu planira se i rekonstrukcija puta u Milušincu a zatim i ostalih lokalnih putnih pravaca.


04.10.2010. VEST – Očistimo Sokobanju

Učesnici III Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u subotu su učestvovali u akciji „Očistimo Sokobanji“, u sklopu akcije „Očistimo Srbiju“ Akcija čišćenja organizovana je u saradnji sa Direkcijom za urbanizam i izgradnju, i prvi put je održana u okviru Olimpijade. Olimpijci su u subotu prepodne čistili školsko dvorište, Letnju pozornicu na Vrelu, izletište „Borići i park šumu „Čuka 2“. Dragan Knežević pejzažni arhitekta pohvalio je učesnike Olimpijade, koji su veoma ozbiljno shvatili ovu akciju, jer su sve predviđene lokacije perfektno očiščene.


04.10.2010. VEST – Zatvaranje Olimpijade trćeg doba

Trećča olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba svečano je zatvorena u subotu uveče dodelom priznanja i nagrada najuspešniji ekipama. Prema rečima organizatora ovogodišbnja Olimpijada je ispunila sva njihova očekivanja. Učesnici kojih je ove godine bilo oko 600, pokazali su izvanredne rezultate u svim disciplinama i zaslužili svaku pohvalu. Olimpijada je organizovana pod sloganom „Za aktivnu i kreativnu starost“ a biće održana najverovatnije i sledeće godine u našem mestu.


04. 10. 2010. VEST: Karate

Prve kvalifikacije za prvenstvo Srbije u karateu održane su u subotu, 02. oktobra u Despotovcu. Učestvovalo je preko 40 klubova iz cele Srbije. Karate klub "Ozren-Sokotop", ostvario je odlične rezultate, sa 13 takmičara osvojio je 14 medalja, saznajemo od trenera kluba, Ivane Zanfirović. Zlatne medalje osvojili su: Nenad Stanisavljević, Natalija Ivić, Petar Mirković, Djordje Stamenković, Marija Aleksić i Ivana Zanfirović, srebrne: Natalija Ivić i Vladimir Stanojević, a bronzane: Miloš Milićević, Miljana Kostić, Milan Milanović, Tamara Marković i Vladimir Stanojević. Naredno takmičenje je ekipno prvenstvo Srbije u Ljuboviji krajem oktobra. Ivana Zanfirović sutra putuje u Tokio, gde će se održati seminar svetskih instruktora karatea. Seminar počinje 6. i trajaće do 10. oktobra.


04. 10. 2010. VEST: Specijalna bolnica "Sokobanja" nastupila je na ovogodišnjem 43. medjunarodnom sajmu turizma

Specijalna bolnica "Sokobanja" nastupila je na ovogodišnjem 43. medjunarodnom sajmu turizma prošle sednice u Novom Sadu, promocijom svojih medicinskih usluga i specijalnih programa na zajedničkom štandu sa Organizacijom za turizam, kulturu i sport "Sokobanja". Iako je posećenost Sajma ove godine bila daleko slabija u odnosu na prethodne, Specijalna bolnica je zabeležila značajno interesovanje za medicinske usluge u oblasti prevencije, lečenja i rehabilitacije, a naročito kada je reč o zdravlju dece, kao i za smeštajne kapacitete i uslove pod kojima se može doći u Ustanovu. Zapaženi su bili specijalni programi – "Wellnes", "Fitness" i "Soko life". Medjutim, generalna ocena, kako poslenika Specijalne bolnice, tako i velikog broja ostalih izlagača, je da je novosadski sajam turizma ove godine podbacio. Medju faktorima koji su doveli do slabe posećenosti, verovatno značajno mesto zauzimaju nepovoljan termin, održavanje Sajma tokom radnih dana, bez vikenda, ali i opšti nedostatak novca u našoj zemlji, stoji u saopštenju Specijalne bolnice "Sokobanja" dostavljenom našoj redakciji.


04.10.2010. VEST – Susret kolekcionara u Sokobanji

Susret kolekcionara, u organizaciji Srpskog numizmatičkog društva "Sokograd" i Srpskog numizmatičkog društva "Beograd" održan je juče u bašti restorana "Splendid". Ove godine prisustvovali su kolekcionari iz Zaječara, Niša, Požarevca, Leskovca, Beograda, Sokobanje. U okviru ovog susreta u terminu od 8 do 15 časova izvršena je kupoprodaja, razmena i stručna procena. Interesovanje kolekcionara i posetilaca iz Sokobanje bilo je nešto slabije nego ranijih godina, kaže Rista Miletić – član Numizmatičkog društva „Sokograd“. Miletićč kaže da će se zalagati da od sledeće godine skup kolekcionara bude uvršten u kulturnu manifestaciju Sokobanje.


04.10.2010. V E S T – Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga

U okviru petog kola Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, fudbaleri Ozrena savladali su u subotu FK “Sloga” rezultatom 2:1.

04.10.2010. V E S T – Fudbal, mlađi

U trećem kolu Lige pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga, mlađi pioniri poraženi su od svojih vršnjaka iz FK “Bogovina” rezultatom 0:8. Stariji pioniri savladali su fudbalere Bogovine rezultatom 4:2.

04.10.2010. VEST – Opštinska liga

Peto kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Mladost (Resnik) – Napredak (Jošanica) 3:0

Omladinac (Poružnica) – Omladinac (Blendija) 1:12

Palilulac (Šarbanovac) – Bukovik (Vrbovac) 0:1

Pobeda (Trubarevac) – Slemen (Milušinac) 1:3

Rtanj (Vrmdža) – Jedinstvo (Mužinac) 2:1

Ozren 2 – Trebič – 3:4 van konkurencije

Posle petog kola prvo mesto na tabeli sa 13 bodova zauzima Omladinac iz Blendije, na drugom mestu nalazi se Bukovik iz Vrbovca sa 11 bdova.Poslednja na tabeli bez bodova je ekipa Omladinac iz Poružnice.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt