Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila - Vesti Soko TV 26.10.2010.godine

Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila, podelu obračuna i opomena za utrošenu električnu energiju sa stanjem dugovanja do 30. 09. 2010. godine iz svih kategorija potrošnje./ Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Sveta Petku. U Srbiji je Sveta Petka jedna od najpoštovanijih svetiteljki, a dan njoj posvećen, jedna je od najčešćih srpskih slava./ Šef Poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Skupštini Srbije Moma Čolaković potvrdio je danas, posle obavljenih razgovora predsednika PUPS-a Jovana Krkobabića sa predstavnicima MMF-a, da će penzionerima biti povećane penzije od 1. januara./ Letnje računanje vremena u Evropi se završava ovog vikenda, u noći izmedju subote i nedelje. Satove u nedelju 31. oktobra u 3.00 po srednjeevropskom vremenu treba pomeriti jedan čas unazad, na 2.00.

Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila - Vesti Soko TV 26.10.2010.godine
26 Oktobar 2010

26. 10. 2010. VEST: Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila

Elektrodistribucija Sokobanja izvršila je očitavanje brojila, podelu obračuna i opomena za utrošenu električnu energiju sa stanjem dugovanja do 30. 09. 2010. godine iz svih kategorija potrošnje. Obaveza kupaca iz svih kategorija potrošnje je da dospela dugovanja po ovom obračunu i opomeni izmire odmah. Kod kupaca koji svoja dugovanja ne izmire u predvidjenom roku Elektrodistribucija Sokobanja sprovodi mere masovnih utuženja i prinudne naplate obustavom isporuke električne energije, isključenjem sa električne mreže, stoji u saopštenju Elektrodistribucije Sokobanja, dostavljenom našoj redakciji. Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok“ je na celom području koje pokriva „Elektrotimok“ Zaječar, počelo sa intenzivnom kampanjom utuženja kupaca koji ne izmiruju svoje obaveze za isporučenu električnu energiju. Elektrodistribucija Sokobanja moli sve dužnike da izmire svoje zaostale obaveze, kako bi izbegli ovu nepopularnu meru i plaćanje sudskih troškova.


26.10.2010. VEST- Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Sveta Petku

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra slave Sveta Petku. U Srbiji je Sveta Petka jedna od najpoštovanijih svetiteljki, a dan njoj posvećen, jedna je od najčešćih srpskih slava. Sveta Petka rođena je krajem X veka u Epivatu, a poreklom je Srpkinja. Posle iskušeničkog boravka u Jordanskoj pustinji, vraća se u rodno mesto, u kojem neprimetna umire početkom XI veka upokojivši se u molitvi. Njene mošti prenošene su u Carigrad, Trnovo, pa opet u Carigrad, odakle su, na zauzimanje kneginje Milice, prenete u Beograd, a sada su u Rumunskom gradu Jašiju. U kapeli Svete Petke, uz crkvu Ružicu u kalemegdanskoj tvrđavi u Beogradu, nalazi se čudotvorna i lekovita voda u čiju su se isceliteljsku moć mnogi pouzdali i uverili. Zbog toga je ova svetica nazvana još i Petka Srpska i Petka Beogradska.


26.10.2010. V E S T – Povećanje penzija

Šef Poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije u Skupštini Srbije Moma Čolaković potvrdio je danas, posle obavljenih razgovora predsednika PUPS-a Jovana Krkobabića sa predstavnicima MMF-a, da će penzionerima biti povećane penzije od 1. januara. Čolaković je rekao da je zakon dobio podršku MMF-a i da se mora usvojiti do kraja godine da bi stupio na snagu 1. januara, i najavio tri usklađivanja penzija - u januaru, aprilu i oktobru - što znači da će penzioneri u narednoj godini dobiti tri povećanja penzija. On je rekao da očekuje da će zakon o penzijama, koji je u petak povučen, biti brzo vraćen u skupštinsku proceduru, izrazivši iznenađenje zbog povlačenja tog propisa i ističući da bi bilo bolje da je Krkobabić imao više uvida i dobio više objašnjenja, ali da je povlačenje tog zakona bilo u nadležnosti vlade. Čolaković je rekao da se mora očuvati sistem invalidsko-penzijskog osiguranja kakav postoji u celom svetu i penzija kao ekonomska kategorija, što znači da svako ko je odradio radni vek mora da ima punu penziju i dobije ono što je uložio u penzioni fond, u zavisnosti od toga koliko ima radnog staža, odnosno penzijskog staža, i godina starosti.


26.10.2010. V E S T – Satove u nedelju 31. oktobra u 3.00 treba pomeriti jedan čas nazad

Letnje računanje vremena u Evropi se završava ovog vikenda, u noći izmedju subote i nedelje. Satove u nedelju 31. oktobra u 3.00 po srednjeevropskom vremenu treba pomeriti jedan čas unazad, na 2.00. Od nedelje će svitati jedan sat kasnije, ali će ranije i padati mrak. Letnje računanje vremena u severnoj Americi trajaće sedmicu duže, do 7. novembra. U Evropi letnje računanje počinje poslednjeg vikenda u martu i traje do poslednjeg vikenda u oktobru. U Srbiji je prvi put uvedeno 27. marta 1983. godine.


26.10.2010. V E S T – Fudbal, Ozren

Odložena utakmica VII kola Okružne lige između FK „Ozren“ i FK „Mladost“ iz Sumrakovca, biće odigrana sutra na stadionu „Bata Nole“ na Podini sa početkom u 14 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt