Javna rasprava - Predlog programa zapremanja prostora mermernog šetališta - Vesti Soko TV 31.01.2011.godine

Opštinska uprava opštine Sokobanja, Odeljenje za urbanizam, stambeno kolmunalne delatnosti i građevinarstvo, 11. februara organizuje Javnu raspravu, povodom Predloga programa zapremanja prostora mermernog šetališta.

Javna rasprava - Predlog programa zapremanja prostora mermernog šetališta - Vesti Soko TV 31.01.2011.godine
31 Januar 2011

31.01.2011. VEST – Javna rasprava - Predlog programa zapremanja prostora mermernog šetališta

Opštinska uprava opštine Sokobanja, Odeljenje za urbanizam, stambeno kolmunalne delatnosti i građevinarstvo, 11. februara organizuje Javnu raspravu, povodom Predloga programa zapremanja prostora mermernog šetališta. U skladu sa Odlukom o komunalnom uređenju i Odlukom o komunalnim taksama za korišćenje prostora na javnim površinama predlažu se lokacije za postavljanje manjih montažnih objekata i to: po jedna lokacija za umetnika portretistu i sladoled na točenje, 7 lokacija za zamrzivače za sladoled, 1 za umetničke slike, 9 za bižuteriju i suvenire i 5 lokacija za aparate za kokice. Javna rasprava će biti održana u sali SO Sokobanja sa početkom u 11 časova.

31. 01. 2011. VEST: POLJOPRIVREDA program podrške izbeglim i interno raseljenim licima

Prezentacija programa podrške izbeglim i interno raseljenim licima za podsticanje poljoprivredne proizvodnje održana je danas u maloj sali SO Sokobanja. Program je namenjen izbeglim i interno raseljenim porodicama koje žive u seoskim i prigradskim sredinama i bave se poljoprivredom ili žele da započnu poljoprivrednu proizvodnju. Projekat finansira UNHCR, a realizuje NVO "Vizija" iz Kragijevca u sardanji sa povereništvom za izbeglice opštine Sokobanja. Planiramo da u ovoj godini u 10 opština, medju kojima je i Sokobanja realizujemo ovaj privredni projekat, kaže Branka Nešević iz NVO "VIZIJA. Donaciju u vrednosti od 160 000 dinara, će dobiti 101 porodica u ovih 10 opština, a broj korisnika po opštini zavisiće od potencijala korisnika, kaže Branka Nešević. Naš cilj je da pomognemo ovim porodicama da unaprede svoju poljoprivrednu proizvodnju, da ekonomski ojačaju i da se na taj način osamostale, kaže ona.

31. 01. 2011. VEST: Nacionalni dan bez duvanskog dima

U Srbiji je obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima, brojnim aktivnostima u domovima zdravlja, bolnicama, školama i trgovima. Šef Kancelarije za prevenciju pušenja pri Institutu za javno zdravlje Anđelka Dželetović rekla je ranije da je u našoj zemlji poslednjih godina opala upotreba duvana za sedam odsto. Dželetović je dodala da je zabeleženo smanjenje broja pušača na radnim mestima za 17 odsto, broja bolesnika koji se javljaju zbog infarkta za 10 do 20 odsto, kao i da je smanjen broj ugostiteljskih radnika obolelih od respiratornih infekcija. Istraživanje zdravlja stanovnika koje je 2006. godine sprovelo Ministarstvo zdravlja je pokazalo da svakodnevno ili povremeno puši 33,6 odsto odraslih stanovnika, odnosno 38,1 odsto muškaraca i 29,9 odsto žena. U odnosu na istraživanje iz 2000. godine, učestalost pušenja smanjena je za 6,9 odsto, i to 9,8 odsto kod muškaraca i 3,8 odsto kod žena. Ovogodišnji nacionalni dan bez duvanskog dima, za razliku od prethodnih godina, obeležen je u jeku primene Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, koja je počela 11. novembra.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt