Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima - Vesti Soko TV 11.10.2010.godine

Opština Sokobanja objavila je Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima, apsolventima i sstudentima na postdiplomskim studijama. / Ugovori o sredstvima za adaptaciju smeštaja danas u zgradi Skupštine opštine Sokobanja uručeni izbeglim i interno raseljenim licima./ Srednja škola "Branislav Nušić" u petak 8. oktobra obeležila je Dan škole./ IV Radničko sportski susreti SSSS, svečano su zatvoreni u subotu dodelom priznanja i nagrada najboljima./ Književno veče "Sokolovo pero i prijatelji" sa modnom revijom "Etnosa" održano je u subotu u Galeriji, legatu Miluna Mitrovića.

Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima - Vesti Soko TV 11.10.2010.godine
11 Oktobar 2010

11.10.2010. VEST – Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima

trpeza zlatne ruke sokobanjaOpština Sokobanja objavila je Javni poziv za dodelu nagrada izuzetno talentovanim učenicima i studentima, apsolventima i sstudentima na postdiplomskim studijama. Na Javni poziv mogu da se prijave izuzetno talentovani učenici, studenti, apsolventi i studenti na postiplomskim studijama sa prebivalištem na teritoriji Opštine Sokobanja ito ako ispunjavaju sledeće kriterijume: učenici škola za talentovane učenike koji imaju prosečnu ocenu najmanje 4,80, učenici generacije, učenici i studenti čiji su radovi nagrađeni ili koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na takmičenjima na republičkom i međunarodnom nivou, Najbolji studenti na godini i studenti sa prosečnom ocenom od najmanje 9,80 pod uslovom da redovno upisuje semestre, apsolventi-koji imaju prosečnu ocenu najmanje 9,50 i studenti postiplomskih studija koji su upisali završnu godinu sa prosečnom ocenom najmanje 9,50. Zahtevi se podnose Komisiji za dodelu nagrada učenicima i studentima preko pisarnice Opštinske uprave. Rok za podnošenje zahteva je do 1. novembra 2010. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod Dušice Stanković ilina telefon 830-173


11. 10. 2010. VEST: Ugovori o sredstvima za adaptaciju smeštaja uručeni izbeglim i interno raseljenim licima

Ugovori o sredstvima za adaptaciju smeštaja danas u zgradi Skupštine opštine Sokobanja uručeni izbeglim i interno raseljenim licima. Na osnovu saradnje Povereništva za izbeglice opštine Sokobanja i Republičkog komesarijata za izbeglice i interesovanja i realne potrebe izbeglih i interno raseljenih lica sa teritorije Sokobanje da adaptiraju svoj smeštaj, letos je potpisan sporazum na osnovu koga su opština Sokobanja i Republički komesarijat za izbeglice udružili sredstva u iznosu od 1 125 000 dinara za ove potrebe. Najveći deo sredstava obezbedilo je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku-Komesarijat za izbeglice, a opština Sokobanja učestvovala je u procentu od 10 odsto. Maksimalni iznos po licu bio je 375 000 dinara, a sredstva su odobravana na osnovu izveštaja Komisije koja je obišla sve podnosioce zahteva. Na konkurs je bilo prijavljeno 9 lica, a 6 lica su ispunila uslove konkursa, kaže predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić. Svi podnosioci zahteva koji su dobili sredstva u obavezi su da do 13. decembra o dobijenom materijalu prilože verodostojne dokaze i to će biti jedan od elemenata na osnovu kojih će Komesarijat za izbeglice vrednovati ponašanje Opštine Sokobanja i lica koja su dobila pomoć i na osnovu toga odlučivati o budućim zahtevima opštine Sokobanja, dodao je Lukić.


11.10.2010. VEST – Srednja škola "Branislav Nušić" u petak 8. oktobra obeležila je Dan škole

Srednja škola "Branislav Nušić" u petak 8. oktobra obeležila je Dan škole. Srednjioškolci su povodom toga pripremili prigodan program za profesore, učenike i roditelje koji je prikazan u sali Bioskopa "Moravica". Pored pesama na francuskom jeziku, srednjoškolci su u drugom delu programa prikazali predstavu "Vlast" rađenu po istoimenoj komediji Branislava Nušića. VD direktora sokobanjske Srednje škole Dragana Trifunović kaže da je zadovoljna celokupnim programom i ovom prilikom pohvalila je sve učenike koji su učestvovali u pripremanju priredbe.


11.10.2010. V E S T - Zatvaranje RSI SSS

IV Radničko sportski susreti SSSS, svečano su zatvoreni u subotu dodelom priznanja i nagrada najboljima.Sveukupni pobednik ove godine je Veće saveza samostalnih sindikata Grada Niša, drugo plasirana u ukupnom plasmanu je ekipa Samostalnog sindikata zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacija, a treće mesto zauzela je ekipa Samostalnog sindikata Hemije i nemetala Srbije. Na terenima hotela „Zdravljak” 350 učesnika raspoređenih u 14 ekipa, borilo se za odličija u 17 disciplina. Članovi organizacionog odbora puni su reči hvale kada je u pitanju Sokobanja i domaćin hotel Zdravljak , tako da će V Radničko sportski susreti SSSS biti održani i naredne godine u našem mestu.


11. 10. 2010. VEST: Književno veče "Sokolovo pero i prijatelji" sa modnom revijom "Etnosa"

Književno veče "Sokolovo pero i prijatelji" sa modnom revijom "Etnosa" održano je u subotu u Galeriji, legatu Miluna Mitrovića. Učestvovali su gosti iz Paraćina i Lapova, Milena Veljković, vokalni solista, manekenke "Etnosa" i pesnici "Sokolovog Pera". Tokom književne večeri podeljene su zahvalnice sponzorima koji su u toku leta pomogli organizaciju manifestacija "Sokolovog pera": konkurs "Jutro nad Ozrenom" i "Pesnički maraton". Pesmom i zahvalnicama, želeli smo da se odužimo organizacijama i pojedincima koji su nas pomogli, kaže Hranimir Milojković, predsednik Književnog kluba "Sokolovo pero" i dodaje da je Klub književno veče za ovu priliku radio sa radionicom "Etnos" i da se ova ideja dopala i gostima i publici. Manekenke Etnosa nosile su jesenje modele članica radionice.


11.10.2010. V E S T – FK „Ozren”

U šestom kolu Okružne lige Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga fudbaleri Ozrena pobedili su juče u Grezni kod Knjaževca domaću ekipu „Omladinac” rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mihajlo Manojlović u 26 minutu.

– Kadeti i omladinci

Drugi tim FK “Ozren”- kadeti i omladinci u okviru šestog kola Opštinske lige, sastaje se sutra u Mužincu sa ekipom “Jedinstvo”. Utakmica počinje u 15 časova. Drugi tim FK „Ozren” - kadeti i omladinci nije odigrao utakmicu u okviru šestog kola opštinske lige u Mužincu jer se igrači domaće ekipe „Jedinstvo” u predviđeno vreme nisu pojavili na terenu.

– Opštinska liga

Šesto kolo Opštinske fudbalske lige odigrano je za vikend. Evo i kompletnih rezultata:

Bukovik (Vrbovac) – Mladost (Resnik) 3:0

Napredak(Jošanica) – Omladinac(Poružnica) 2:2

Pobeda(Trubarevac) – Palilulac(Šarbanovac) 2:2

Slemen (Milušinac) – Trebič(Sokobanja) 1:3

Omladinac(Blendija) - Rtanj(Vrmdža) 2:2

Jedinstvo(Mužinac) - Ozren2 0:3 van konkurencije

Posle šestog kola prva dva mesta na tabeli sa 14 bodova zauzimaju Omladinac iz Blendije i Bukovik iz Vrbovca. Na trećem mestu nalazi se Trebič isa 12 bdova.Poslednja na tabeli je ekipa Omladinac iz Poružnice sa jednim bodom.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt