Legalizacija - Vesti TV Sokobanja 01.04.2011.godine

Legalizacija:: Skupština Srbije usvojila je juče izmene Zakona o planiranju i izgradnji koje će, prema tvrdnjama predlagača, omogućiti bržu i jeftiniju legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u Srbiji.

Legalizacija - Vesti TV Sokobanja 01.04.2011.godine
1 April 2011

01.04.2011. VEST – Legalizacija

legalizacija u sokobanji Skupština Srbije usvojila je juče izmene Zakona o planiranju i izgradnji koje će, prema tvrdnjama predlagača, omogućiti bržu i jeftiniju legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u Srbiji. Četvoročlane i veće porodice imaće popust od 99 odsto za legalizaciju objekta površine do 100 kvadrata. Za sledećih 100 kvadrata umanjenje iznosi 60 odsto, koliko je smanjena naknada za vlasnike objekata do 100 kvadrata koji nisu ispunili socijalne uslove. Popusti ne važe za objekte izgrađene u prvoj i ekstra zoni, a ispunjenje socijalnih uslova podrazumeva podnošenje dva dokumenta - da su građani bespravnom gradnjom trajno rešavali stambeno pitanje i da najmanje dve godine imaju boravište na adresi na kojoj se objekti nalaze i nemaju druge nepokretnosti. Uveden je i popust za plaćanje troškova legalizacije, koji u proseku iznose od 300 do 500 evra. Novina je i smanjene roka važenja građevinske dozvole na pet godina u slučaju da nije dobijena upotrebna dozvola. Investitor će po isteku tog roka plaćati porez na imovinu kao da je objekat završen. Na njegov zahtev građevinska dozvola može biti obnovljena na dodatni rok od dve godine.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt