Legalizacija - Vesti Soko TV 20.12.2010.godine

Opštinska uprava Opštine Sokobanja omogućuje građanima opštine Sokobanja da ukoliko zaključe Ugovor o uređivanju građevinskog zemljišta do 31.12.2010, odnosno do tog roka podnesu potpun zahtev za zaključenje Ugovora, ostvare popust za legalizaciju objekta u skladu sa Odlukom o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta./ Crveni krst Sokobanja, dobio je Plaketu-Sokobanja šampion solidarnosti. Plaketu je u petak, 17. decembra u ime gradjana Sokobanje u Skupštini grada Beograda primio Narodni poslanik, Dejan Nikolić, saznajemo od sekretara Crvenog krsta, Milice Milenković.

Legalizacija - Vesti Soko TV 20.12.2010.godine
20 Decembar 2010

20.12.2010. VEST – Legalizacija

Opštinska uprava Opštine Sokobanja omogućuje građanima opštine Sokobanja da ukoliko zaključe Ugovor o uređivanju građevinskog zemljišta do 31.12.2010, odnosno do tog roka podnesu potpun zahtev za zaključenje Ugovora, ostvare popust za legalizaciju objekta u skladu sa Odlukom o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta i to:

1 Za porodične stambene objekte do 100 m2 – popust 60 %,

2 Za izradnju, dogradnju stambene površine do 100 m2 – popust 60%

3 Za izgradnju, dogradnju stambene površine od 101 -200 m2- popust 40%

4 Za izradnju, dodradnju stambene površine od 201-300 m2 – popust 20%

5 Za površinu preko 300 m2, naknada se umanjuje samo po osnovu radnog staža i po osnovu eventualnog ulaganja u infrastrukturu.

Pravo na umanjenje može ostvariti lice koje je izgradnjom objekta, odnosno kupovinom stana trajno rešilo svoju stambenu potrebu i ona se priznaje investitoru samo za jedan objekat osim umanjenja po osnovu učešća u izgradnji komunalne infrastrukture. Naknada za uređenje se može plaćati u gotovom ili na rate na period otplate od 10 godina. Za plaćanje u gotovom daje se popust na obračunatu naknadu sa umanjenjem od 20%.

20. 12. 2010. VEST:

Svi gradjani koji su prijavili legalizaciju do datuma koji je bio predvidjen Zakonom u toku ove godine, koji su od opštinskih službi dobili informaciju koje dokumente da pribave i koji su iz katasterskih službi dobijenu dokumentaciju uputili Odeljenju za urbanizam i kojima je ostalo jedino da plate legalizaciju, dužni su da obaveze plate u roku koji je predvidjen Ugovorom. Gradjani koji od opštinskih službi zbog velikog broja zahteva ili zbog kašnjenja službe nisu na vreme dobili informacije koja dokumenta bi trebalo da podnesu i predaju službi za urbanizam, kao i gradjani koji nisu na vreme prikupili potrebnu dokumentaciju iz katasterske službe, zbog kašnjenja sluzbe, obaviće legalizaciju po Zakonu koji je do sad važio, onako kako je opštinskom Odlukom predvidjeno, kaže predsednik Skupštine opštine Sokobanja, Miliša Dinić. Nema nikakve bojazni da će gradjani morati da legalizaciju obave sa poskupljenjima ili pod nekim drugim uslovima koji nisu definisani opštinskom Odlukom, objašnjava Dinić.


20. 12. 2010. VEST: ZLATNA PLAKETA SOLIDARNOSTI

Crveni krst Sokobanja, dobio je Plaketu-Sokobanja šampion solidarnosti. Plaketu je u petak, 17. decembra u ime gradjana Sokobanje u Skupštini grada Beograda primio Narodni poslanik, Dejan Nikolić, saznajemo od sekretara Crvenog krsta, Milice Milenković. Humanošću uskazanoj kroz brojne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi gradjani Sokobanje zaslužili su ovo vredno priznanje. Ovo je četvrto po redu priznanje Crvenom krstu Sokobanja, , prethodnih godina dva puta smo bili šampioni solidarnosti i osvojili zlatnu plaketu, a prošle godine dobili smo srebrnu, kaže Milica Milenković. Ona je iskoristila priliku da se u ime Crvenog krsta Sokobanja koji se bavi animacijom i edukacijom dobrovoljnih davalaca krvi zahvali gradjanima koji su doprineli ovom zajedničkom uspehu. Radnice Crvenog krsta, Milica Milenković i Ivana Vasiljević svim sugradjanima, dobrovoljnim davaocima krvi, članovima Crvenog krsta i volonterima poželele su srećnu Novu godinu i Božić.


20.12.2010. VEST – Licenciranje struke i pravnih lica trajaće tokom cele sledeće godine

Sve ustanove socijalne zaštite, kao i stručni radnici, moći će ubuduće da rade samo uz licencu. Licenciranje struke i pravnih lica trajaće tokom cele sledeće godine da bi u novoj 2012. svi bili akreditovani. U Ministarstvu rada i socijalne politike kažu da nema razloga za strah i nepoverenje u ovaj proces jer su obuke već tri godine u toku. Tako se očekuje da bi za godinu dana licence mogla da dobije većina stručnih radnika, odnosno između 1.200 i 1.500. Suzana Paunović, pomoćnik ministra rada i socijalne politike, objašnjava za „Večernje novosti“ da je licenciranje postupak u kome se ispituje da li ustanova socijalne zaštite i stručni radnik ispunjavaju kriterijume i standarde za pružanje usluga u oblasti socijalne zaštite. To znači da će, na primer, jedan dom za stare morati da ima propisan broj kvadrata u odnosu na broj korisnika, neophodnu opremu, prilaze... ali i tačan broj licenciranih radnika. Što se tiče stručnih radnika zaposlenih u sistemu socijalne zaštite, oni će morati da prođu neophodan broj obuka pre nego im Komora socijalne zaštite da dozvolu. Sve licence će se deliti na „pune“ i „ograničene“.


20.12.2010. VEST – Penzije

Konačna verzija Zakona o penzijskom osiguranju, na kome se radilo dve godine, ponovo ide u skupštinsku proceduru. Povišica od dva odsto penzionerima će stići u januaru. Sindikati kažu da imaju razumevanja za to što povišica nije srazmerna šestomesečnom rastu cena, kako je prvobitno pisalo u zakonu. Iako se očekivalo da to uradi ranije, Vlada je ove nedelje usvojila i Izmene zakona o penzijama. Osim dve izmene koje su rezultat sindikalnih zahteva, zbog kojih je zakon pre dva meseca povučen iz Skupštine, u poslednjem trenutku promenjena su i neka ranije utvrđena rešenja. Za to što povišica nije srazmerna šestomesečnom rastu cena, kako je prvobitno u zakonu pisalo, sindikati imaju razumevanja. "Ovo je kompromis i ovo je ono što je u ovom trenutku moglo da se dobije. Generalno mislim da su sve strane zadovoljne ovom regulativom", rekao je predsednik Saveza samostalih sindikata Ljubisav Orbović.


20.12.2010. VEST

Na manifestaciji “Poetska pozornica plus” koja je održana u subotu u Ćupriji, Slađana Milijić članica KK “Sokolovo pero” osvojila je drugo mesto po oceni stručnog žirija za pesmu” Ćutnja”. Naša pesnikinja već nekoliko puta za redom učestvuje na ovoj manifestaciji, i kako nam je rekla prezadovoljna je osvojenim drugim mestom.

20.12.2010. VEST

Književni klub “Dušan Matić” iz Ćuprije po odluci žirija publike, dodelio je Hranimiru Milojkoviću diplomu za osvojeno drugo mesto za pesmu “Obala koja je napustila more”. Milojković kaže da je konkurencija bila velika i da je zadovoljan postignutim uspehom članova Sokolovog pera. Manifestacija se održava nekoliko puta godišnje, a ovog puta učestvovalo je preko 30 pesnika iz svih krajeva Srbije.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt