Meštani i gosti Sokobanje tokom cele godine plaćaće parking mesta za automobile - Vesti Soko TV 22.10.2010.godine

Meštani i gosti Sokobanje tokom cele godine plaćaće parking mesta za automobile u užem centru Sokobanje, saznajemo od direktora firme "Parking sistem i garaže Sokobanja doo. Branislava Milosavljevića. / IV redovni Kongres granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" održava se u Specijalnoj bolnici "Sokobanja". / Direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković zatražio je danas radikalnu promenu cenovne politike u oblasti električne energije/ Svetska meteorološka organizacija odbacila je prognoze da će predstojeća zima biti najhladnija u Evropi u poslednjih hiljadu godina, navodeći da će temperature biti prosečne.

Meštani i gosti Sokobanje tokom cele godine plaćaće parking mesta za automobile - Vesti Soko TV 22.10.2010.godine
22 Oktobar 2010

22.10.2010. VEST – Meštani i gosti Sokobanje tokom cele godine plaćaće parking mesta za automobile

parking u sokobanjiMeštani i gosti Sokobanje tokom cele godine plaćaće parking mesta za automobile u užem centru Sokobanje, saznajemo od direktora firme "Parking sistem i garaže Sokobanja doo. Branislava Milosavljevića. do 3o. septembra bilo je moguće parkirati najviše tri sata, a od 1. oktobra nema vremenskog ograničenja, kaže Milosavljević. Korišćenje sat vremena na gradskim ulicama iznosi 32 dinara po satu. Osposobljen je i odvojeni parking kao posebna celina u Ulici Sv.Save 48 nedaleko od Automoto drustva. Sat vremena parkiranja na ovom prostoru staje 40 dinara.Obezbedjena je i dnevna karta u iznosu od 100 dinara koja van letnje sezone vazi na svim parking mestima. Omogucene su i dodatne pogodnosti za pravna i fizicka lica prilikom kupovine mesecnih, sestomesecnih i godisnjih karata za parkiranje sa dodatnim popustima. Sistem naplate je organizovan po najsavremenijim modelima sms naplate koja se uvodi kao novost, kao i putem karata koje korisnici mogu da kupe na kioscima.


22. 10. 2010. VEST: IV Kongres granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" održava se u Specijalnoj bolnici "Sokobanja".

IV-kongresIV redovni Kongres granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" održava se u Specijalnoj bolnici "Sokobanja". Danas je je održan radni deo i izabran Glavni odbor, a sutra će novoizabrani odbor održati sednicu. Danas je i četrnaestogodišnjica osnivanja ovog Sindikata, saznajemo od Zorana Ilića, predsednika granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite. Na Kongresu će biti izabrani novi organi koji će predvoditi ove sindikate naredne godine sa novim programima, deklaracijama, programskim rezolucijama u borbi za socijalnu pravdu ne samo radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, već za socijalnu pravdu za sve gradjane Srbije, rekao je predsednik granskog sindikata, Zoran Ilić. Nakon ovog Kongresa, krajem ove - početkom sledeće godine, biće održan kongres Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" u Beogradu.


22.10.2010. V E S T – EPS

EPSDirektor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković zatražio je danas radikalnu promenu cenovne politike u oblasti električne energije i podršku države za, kako je rekao, opravdane zahteve radnika EPS-a za povećanje plata, kao i pomoć države za reprogram dugova.On je, prilikom puštanja u rad revitalizovanog bagera u Rudarskom basenu Kolubara, rekao da su to uslovi za normalan razvoj EPS-a i da bi se obezbedile buduće investicije i stabilnost elektroenergetskog sistema.Marković je istakao da je EPS u teškoj finansijskoj situaciji i da očekuje od države pomoć u naplati dugova napominjući da je vrednost neovlašćenog korišćenja struje tolika da bi se godišnje mogla nabaviti tri slična bagera, za otkop jalovine u rudnicima.Marković je istekao da su postrojenja EPS-a spremna za predstojeću zimu, ali da je neophodno ispuniti prethodno navedene uslove kako bi sistem stabilno funkcionisao. Ministar energetike i rudarstva Petar Škundrić kazao je da je u Srbiji neophodno uspostavljanje cenovne politike u oblasti energetike koja će pratiti realne uslove na tržištu i dodao da Srbija ima najjeftiniju struju u regionu.On je najavio da će vlada doneti sistemske mere po pitanju cenovne politike u oblasti energetike, što je neophodno za neometano investiranje u toj oblasti.Škundrić je naveo da će plate zaposlenih u oblasti elektroenergetike pratiti rezultate u oblasti rada.


22.10.2010. V E S T – Setva

setvaPoljoprivredni stručnjaci upozoravaju da kašnjenje jesenje setve može da ima ozbiljne posledice po rod u narednoj godini. Cene žita su na berzi duplo veće nego letos. Pšenica košta više od 19 dinara, ali su na toj ceni uglavnom zaradili trgovci. "Pšenica je u Srbiji do sada zasejana na svega deset odsto od očekivanih 500.000 hektara, a optimalan rok za setvu ističe za dvadesetak dana", kaže Miroslav Malešević sa novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo. Za hlebno žito, prema njegovim rečima, u Srbiji ima dovoljno slobodnih površina, pošto je kukuruz skinut sa otprilike trećine od ukupno 1,3 miliona hektara, a suncokret i soja sa 150.000, odnosno 120.000 hektara. A kao osnovne razloge kolebanja ratara, a samim tim i kašnjenja setve pšenice, Malešević vidi u neizvesnoj ceni i visini neophodnih početnih ulaganja. "Jeste da je zbog velike tražnje pšenica na berzi gotovo dvostruko skuplja nego u ovo vreme prošle godine, ali su na tome najmanje zaradili seljaci koji su, po 12-13 dinara, morali da je prodaju odmah posle žetve. S druge strane, da bi se proizvodnja na pravi način zasnovala, po hektaru je neophodno oko 300 evra, što većina njih nema", precizira on.


22.10.2010. VEST – Svetska meteorološka organizacija odbacila je prognoze da će predstojeća zima biti najhladnija u Evropi

Svetska meteoroloska organizacijaSvetska meteorološka organizacija odbacila je prognoze da će predstojeća zima biti najhladnija u Evropi u poslednjih hiljadu godina, navodeći da će temperature biti prosečne. "Trenutno sve prognoze vremena za duži vremenski period ne govore o posebno hladnoj zimi za Evropu i za taj podatak nema konkretnih naučnih dokaza", navodi se u saopštenju SMO i ističe da su prognoze o najhladnijoj zimi obične spekulacije. Informacije o najhladnijoj zimi u poslednjih hiljadu godina dali su ruski prognostičari, pozivajući se na slabljenje Golfske struje koja donosi topao vazduh preko Atlantskog okeana, kao suprotnost vetrovima s Arktika koji putuju prema Evropi i Rusiji.


22.10.2010. VEST – Opštinska liga

Osmo kolo Opštinske fudbalske lige biće odigrano za vikend. U subotu se sastaju:

U Blendiji: Slemen -Jedinstvo u 12 i 30

U Trubarevcu Bukovik-Rtanj u 14 i 30

U nedelju 24. oktobra biće odigrane sledeće utakmice:

U Trubarevcu: Pobeda – Omladinac (Poružnica) u 14 i 30

U Šarbanovcu: Palilulac – Mladost 14 i 30

U Blendiji: Omladinac(Blendija) – Trebić 14 i 30

U okviru osmog kola Opštinske lige, derbi kola između ekipe “Omladinac” iz Blendije i ekipe “Trebič” igraju se u nedelju 24. oktobra sa početkom u 14 i 30.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt