Na sednici Vlade usvojen je projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena u Sokabanji - Vesti Soko TV 14.10.2010.godine

Na predlog Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja na sednici Vlade usvojen je projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena u Sokabanji. U ekonomskom, turističkom i svakom drugom smislu, “Akva park” je od velike važnosti, jer će Sokobanju staviti u lidersku poziciju banjskog turizma, rekao nam je u telefonskom razgovoru odmah nakon sednice Vlade, Narodni poslanik, Dejan Nikolić.

Na sednici Vlade usvojen je projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena u Sokabanji - Vesti Soko TV 14.10.2010.godine
14 Oktobar 2010

14. 10. 2010. VEST: Na sednici Vlade usvojen je projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena u Sokabanji

Na predlog Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja na današnjoj sednici Vlade usvojen je projekat izgradnje kompleksa otvorenih bazena u Sokabanji. U ekonomskom, turističkom i svakom drugom smislu, “Akva park” je od velike važnosti, jer će Sokobanju staviti u lidersku poziciju banjskog turizma, rekao nam je u telefonskom razgovoru odmah nakon sednice Vlade, Narodni poslanik, Dejan Nikolić. Ovo svedoči da smo u protekle dve godine uspeli da stvorimo partnerski odnos ne samo sa Ministarstvom zastite životne sredine i ministrom Oliverom Dulićem, već i sa čitavom Vladom, dodao je poslanik Nikolić. Sve pohvale idu predsedniku opštine Sokobanja, Dimitriju Lukiću i njegovom stručnom timu, koji su u neverovatno kratkom roku uspeli da pripreme projekat i kompletnu dokumentaciju, kaže Nikolić. Vrednost projekta je 130 000 000 din. Kompleks bazena biće izgrađen na Podini.


14. 10. 2010. VEST: Sokobanja će uskoro dobiti "Dom učenika"

Sokobanja će uskoro dobiti "Dom učenika", saznajemo od Zorana Trninića, pomoćnika ministra prosvete za investicije, učenički i studentski standard, koji je danas zajedno sa pomoćnikom ministra prosvete u sektoru za srednje obrazovanje, Bogoljubom Lazarevićem posetio obe sokobanjske škole. U razgovoru sa predstavnicima Lokalne samouprave i S. Š. "Branislav Nušić", razmatrali smo više opcija i ja sam dao predlog da hotel "Park" postane "Dom učenika", gde će se obavljati učenička praksa za turističko-ugostiteljski kadar, a to bi bio objekat u funkciji turizma preko leta, a u funkciji stanovanja i ishrane učenika koji nisu iz Sokobanje u toku školske godine, kaže Trninić. Sokobanja bi ovim dobila desetak novih radnih mesta, dodaje Trninić. Direkcija za imovinu će uraditi projekat adaptacije i uputiće odgovarajuće akte resornom ministarstvu i nadam se da će početkom sledeće školske godine Dom početi sa radom. Projekat je, kako saznajemo iz stručne službe vredan oko 15 000 000 dinara i ova sredstva će biti uložena u adaptaciju i rekonstrukciju hotela "Park", a predevidjena su i znatna sredstva za opremanje prostora u hotelu-kuhinje i restorana kaže zamenik predsednika opštine Sokobanja, Boban Ilić. Resorno ministarstvo će finansirati veći deo radova, dodaje Ilić.


14. 10. 2010. VEST: KROV problem u sokobanjskim školama

Tokom obilaska S. Š. "Branislav Nušić" i O. Š. "Mitropolit Mihailo", pomoćnik ministra prosvete za investicije, učenički i studentski standard, Zoran Trninić, uvideo je nekoliko problema u osnovnoj školi. Najveći problem je prokišnjavanje krova i jedne i druge škole, kaže Trnenić i dodaje da će ovo pitanje biti rešeno. Trninić i pomoćnik ministra u sektoru za srednje obrazovanje Bogoljub Lazarević dali sugestije i savete za zamenu stolarije i elemenata energetske efikasnosti. Inače izuzev ovih problema, koji će uskoro biti rešeni, zadovoljan sam uslovima rada u O. Š. "Mitropolit Mihailo", rekao je danas Zoran Trninić i dodao je da resorno ministarstvo ulaže u uslove rada.


14.10.2010. VEST – Dan škole

Osnovna škola “Mitropolit Mihailo” danas je obeležila Dan škole. Sokobanjski osnovci obeležili su ovaj dan brojnim aktivnostima. Pored sportskih takmičenja u košarci i odbojci, za učenike starijih razreda organizovan je zabavni kviz znanja. Učenici odpetog do osmog razreda u saradnji sa svojim nastavnicima za mlađe razrede pripremili su skromnu priredbu koja je održana u bioskopu "Moravica".


14. 10. 2010. VEST: USAID, AGROBIZNIS

USAID Agrobiznis projekat pokreće program podrške razvoju preduzetništva žena u ruralnim krajevima Srbije, sa posebnim akcentom na poboljšanje njihovih poslovnih veština i znanja i pomoći u obezbedjenju finansijskih sredstava za pokretanje sopstvenog agrobiznisa. Program posdticaja preduzetništva žena u Agrobiznisu biće realizovan u nekoliko faza: Sprovodjenje programa obuke koji će omogućiti učesnicima izradu biznis planova, kao i praktične veštine za razvoj i upravljanje poslovanjem; Pomoć u finalizaciji biznis planova nakon obuke i pripreme istih za takmičenje; Konkurisanje za bespovratna finansijska sredstva, USAID Agrobiznis projekat za dobijanje granta u ukupnom pojedinačnom iznosu 15. 000, 00 dolara i Pomoć u prvim mesecima samostalnog poslovanja. Pravo ušešća mogu ostvariti žene koje zadovoljavaju sledeće uslove konkursa: da imaju prebivalište na teritoriji opštine Sokobanja; da su nezaposlene; da su već radile ili imaju ideju za rad u jednom od 6 agrobiznis sektora: stočarstvo, mlekarstvo, voćarstvo (jagodarstvo i drvenasto voće), povrtarstvo, kao i uzgoj i prerada pečuraka, lekovitog bilja i šumskih plodova i da imaju odgovarajući posed na kojem bi se ta delatnost obavljala. Sve bliže informacije se mogu dobiti na sajtu opštine Sokobanja, u zgradi Opštine u kancelariji broj 16 ili na telefon 018 830 030 lokal 614. Kontakt osoba je Vladimir Rakić, stručni saradnik kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Konkurs je otvoren do sutra.


14. 10. 2010. VEST: Ove godine prikupljeno je 540 jedinica krvi u Sokobanji

Redovna jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u organizaciji Crvenog krsta Sokobanje i Instituta za transfuziju krvi Republike Srbije, održana je juče u prostorijama sokobanjskog Doma zdravlja. Sve četiri ovogodišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Sokobanji protekle su odlično, kaže Milica Milenković, sekretar Crvenog krsta. Ove godine prikupljeno je 540 jedinica krvi - 40 jedinica više nego prethodne godine, kaže Milica Milenković i dodaje da na teritoriji naše opštine imamo stalni porast dobrovoljnih davalaca krvi. Jesenjoj akciji odazvalo se 119 gradjana, a 101 osoba dala je krv. U svakoj akciji dvadesetak gradjana prvi put odluči da da krv, što ukazuje na to da se populacija dobrovoljnih davalaca u Sokobanji obnavlja, kaže Milica Milenković.


14.10.2010.god. V E S T – Poslednji vašar u ovoj godini

Danas je u Sokobanji na vašarištu Podina održan poslednji vašar u ovoj godini. Loše vreme i kiša onemogućili su stočare da u većem broju doteraju stoku na vašar. Karakteristika ovog vašara je da je malo stoke bilo u ponudi, da li je ponuda bila loša zbog kiše i hladnog vremena ili je pad otkupnih cena žive stoke u celoj Republici bio razlog zbog male ponude teško je utvrditi. Zemljoradnici se žale da je poslednjih dana došlo do poskupljenja stočne hrane i do pada otkupnih cena žive stoke i da je to uvećalo ponudu. Sve u svemu danas na vašaru nije ništa išlo na ruku zemljoradnicima.


14. 10. 2010. VEST: Seminar karatea u Japanu završen

Seminar svetskih instruktora karatea koji je pohadjala karatiskinja "Ozren-Sokotop", srpska reprezentativka, Ivana Zanfirović, održan je prošle nedelje u Japanu. Seminar je trajao 4 dana, prva tri dana bili su dani za javni trening: Gašuku, a četvrtog dana obavljali su se testovi za sudije i polaganja za zvanja, kaže Ivana Zanfirović. Učestvovalo je preko 200 trenera iz celog sveta, a seminar su održali instruktori Dži Kej federacije. Treninzi su se održavali dva puta dnevno u zavisnosti od toka treninga, sa smenama instruktora, kaže Ivana Zanfirović. Ona je pohvalila rad srpske reprezentacije i Karate kluba "Ozren-Sokotop", jer se njihov rad dosta približava radu u Dži Kej federaciji. Učešće sokobsnjske karatistkinje znači mnogo za njen klub, jer kako ona ističe-javni trening, gašiku se održava par puta godišnje, ali samo jednom godišnje u Japanu.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt