Otpis kamate - Vesti Soko TV 29.11.2010.godine

Skupština opštine Sokobanja je donela Odluku o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu izvornih lokalnih javnih prihoda i to: porez na imovinu fizičkih lica, porez na imovinu pravnih lica, lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta./ Sastanak predstavnika Sindikata podzemne eksploatacije uglja Srbije sa generalnim direktorom JP Podzemne eksploatacije uglja Goranom Bojićem održan je u petak, 26. novembra./ Ovogodišnji pobednik takmičenja pevača amatera „Prvi glas Sokobanje“ je Nikola Nikolić iz Sokobanje, drugo mesto zauzela je Ana Nikolić takođe iz Sokobanje, dok je treće mesto osvojio Gradimir Adelj iz Aleksinca.

Otpis kamate - Vesti Soko TV 29.11.2010.godine
29 Novembar 2010

29.11.2010. VEST – Otpis kamate

Skupština opštine Sokobanja je donela Odluku o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu izvornih lokalnih javnih prihoda i to: porez na imovinu fizičkih lica, porez na imovinu pravnih lica, lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru i naknade za korišćenje građevinskog zemljišta. Otpis kamate u skladu są ovom Odlukom, vrši se podnosiocu zahteva, koji je na propisane uplatne račune javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza, za koje podnosi zahtev za otpis kamate i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza dospelih za plaćanje do 31.12.2009. Pravo na otpis kamate na obaveze po osnovu lokalnih javnih prihoda ostvaruje se na osnovu zahteva obvznika, odnosno lica odgovornog za ispunjenje obaveze obveznika, koji se podnosi po ispunjenju uslova propisanih ovom Odlukom najkasnije do sutra. Zahtev se podnosi Opštinskoj upravi-Odeljenju za finansije, Naplatu javnih prihoda i imovinsko-pravne poslove – odseku za naplatu javnih prihoda kod koga se podnosilac zahteva zadužuje obavezama za koje zahteva otpis kamate. Podnosiocu zahteva koji je ispunio uslove otpisaće se kamata po osnovu obaveze koju je uplatio i to: 100% kamate, ako je uplatu glavnog duga izvršio najkasnije 31.10.2010. i 75% kamate, ako je uplatu glavnog duga izvršio najkasnije do 30.11.2010.


29. 11. 2010. VEST

Sastanak predstavnika Sindikata podzemne eksploatacije uglja Srbije sa generalnim direktorom JP Podzemne eksploatacije uglja Goranom Bojićem održan je u petak, 26. novembra. Razgovaralo se o gorućim pitanjima zaposlenih u podzemnoj eksploataciji, saznajemo od predsednika sindikata RMU "Soko", Marka Crnalića. Najveći problem su bolovanja duža od 30 dana i ovaj problem ne može biti rešen dok se ne regulišu doprinosi za zdravstvo i penzijsko i invalidsko osiguranje, kaže Crnalić i dodaje da je drugi problem isplata invalidnina invalidima rada koje su takodje vezane za doprinose. Na sastanku se razgovaralo i o jubilarnim nagradama, subvencijama, ceni rada, kaže Marko Crnalić. Postignut je dogovor da podzemna eksploatacija iz sopstvenih sredstava isplati jednomesečnu invalidninu najkasnije do sutra, a dogovoreno je i da jubilarne nagrade za 10 godina za 2009. godinu budu isplaćene polovinom decembra. Sva ostala pitanja odložena su za 06. ili 07. decembar kada će se predstavnici sindikata sastati sa resornim ministrom.


29.11.2010. VEST – Eko karikature

Na nagradnom konkursu za izbor najlepše eko karikature učenika Osnovne škole, prvo mesto osvojila je Danica Vojinović -učenica osmog razreda. Drugo mesto pripalo je Zlatici Bogdanović učenici šestog razreda, a treće treće mesto zauzeo je Boško Milićević učenik petog razreda. Izložba je organizovana povodom realizacije projekta “Uključi se” koji podrazumeva podizanje svesti građana o značaju očuvanja životne sredine i održivog ravoja, kaže predsednik UO Udruženja “Zeleno srce” Milan Babić. Babić posebno ističe angažovanje učenika koji su konkurisali u velikom broju i pokazali zašto i kako treba čuvati životnu sredinu. Otvaranju izložbe prisustvovao je Narodni poslanik Dejan Nikolić, koji je ovom prilikom pohvalio mlade entuzijaste koji su i pokrenuli priču za čistiju i zdraviju Sokobanju, a samim tim i maksimalno se angažovali da ovaj projekat uspe. Izložba eko karikatura učenika Osnovne škole, za sve zainteresovane građane biće otvorena u sali stare škole do kraja nedelje.


29.11.2010. V E S T – I glas Sokobanje

Ovogodišnji pobednik takmičenja pevača amatera „Prvi glas Sokobanje“ je Nikola Nikolić iz Sokobanje, drugo mesto zauzela je Ana Nikolić takođe iz Sokobanje, dok je treće mesto osvojio Gradimir Adelj iz Aleksinca. Za prvi glas Sokobanje ove godine takmičilo se 7 učesnika, a prema rečima Dragana Živanovića člana UO KUD "Mladost“ ove godine se prijavilo znatno manje učesnika, tako da je i kvalitet bio slabiji. Ova manifestacija je održana treću godinu za redom u Čitluku, a takmičare je ocenjivao tročlani žiri u sastavu Branka Paunković nastavnica muzike u penziji, Aleksandar Dragutinović, dugogodišnji muzičar i prošlogodišnja pobednica Milena Alić. Prvoplasirani takmičar ove godine je osvojio 7000 dinara, drugoplasirani 5 000, a trećeplasirani 3000 dinara. Glavni sponzor manifestacije je Opština Sokobanja.


29. 11. 2010. VEST: FK TREBIČ

Redovna godišnja skupština FK "Trebič" održana je u petak, 26. novembra. Od 25 delegata, sednici je prisustvovalo 17. Teme sednice bile su: rad kluba u proteklom periodu, finansije kluba u prethodnom periodu, kao i planovi FK "Trebič". Delegati su upoznati sa radom kluba, detaljima oko formiranja tima, utrošenim sredstvima, kao i planovima za budući period, kaže predsednik kluba, Dragan Nikolić i dodaje da su delegati zadovoljni radom kluba u proteklom periodu, tim je formiran, tako da možemo da kažemo da je sednica uspešno završena. Dodeljene su i zahvalnice svima onima koji su pomogli rad kluba.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt