Radovi na regulaciji Moravice - Vesti Soko TV 12.10.2010.godine

U toku su radovi na obezbeđenju propusne moći reke Moravice i sanaciji oštećene regulacije. Radove izvodi Društveno vodoprivredno preduzeće “Erozija” iz Niša / Ministarstvo pravde Srbije predložilo je predstavnicima sindikata pravosuđa, koji su stupili u štrajk, maksimum povećanja plata koji je u ovoj situaciji moguć. / Pomoć od 5.000 dinara penzionerima koji imaju primanja do 30.000 biće isplaćena pre usvajanja rebalansa republičkog budžeta, najavilo Ministarstvo finansija. / Trka "Za srećnije detinjstvo", koju Crveni krst Sokobanje organizuje u saradnji sa O. Š. "Mitropolit Mihailo" trebalo je da se održi danas na stadionu "Bata Nole", ali je odložena zbog loših vremenskih uslova

Radovi na regulaciji Moravice - Vesti Soko TV 12.10.2010.godine
12 Oktobar 2010

12.10.2010. VEST – Radovi na regulaciji Moravice

Radovi na regulaciji MoraviceU toku su radovi na obezbeđenju propusne moći reke Moravice i sanaciji oštećene regulacije. Radove izvodi Društveno vodoprivredno preduzeće “Erozija” iz Niša, a na ovim poslovima angažovano je 20 radnika. Radovi su započeti 2. avgusta, a rok je 90 kalendarskih dana. Do sada su svi rokovi ispoštovani , a radovi na regulaciji reke Moravice biće završeni do kraja meseca. Vrednost radova je 17 300 000 dinara. Nakon velikog poplavnog talasa koji je zimus zadesio Sokobanju ostale su velike posledice u vidu oštećenja regulacije Moravice kroz Sokobanju na pojedinim mestima, tako da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, preko JP “Srbija Vode” izdalo nalog za regulaciju, odnosno popravku oštećene regulacije i obezbeđenju propusne moći. Milorad Spasić- šef gradilišta kaže da se sve odvija predviđenom dinamikom i da je do sada 80% radova završeno.


12.10.2010. V E S T – Sindikat pravosuđa

Ministarstvo pravde Srbije predložilo je predstavnicima sindikata pravosuđa, koji su stupili u štrajk, maksimum povećanja plata koji je u ovoj situaciji moguć. Predstavnici sindikata pravosuđa, međutim, odbijaju taj predlog ministarke pravde Snežane Malović. "Naš predlog je da se plate od 1. januara naredne godine povećaju za 30 odsto, uz istovremenu preraspodelu plata u državnoj administraciji, sudstvu i tužilaštvu", kazala je Malović. Ministartvo je predložilo i da se iz prihoda ostvarenih naplatom sudskih taksi zaposlenima u sudskoj administraciji u oktobru, novembru i decembru isplati dodatna stiumalacija od po tri hiljade dinara. Malović je navela da je inicijativa Ministarstva pravde već pokrenuta i da su pregovori sa sindikatima u toku. "Ovakvo povećanje zarada predstavlja maksimum mogućnosti u uslovima ekonomske krize i doprinosi uspostavljanju pravičnijeg odnosa u rasponu plata", kazala je ministrka. Prema njenim rečima, raspon između najmanje i najveće zarade bio bi gotovo prepolovljen u državnoj administraciji i smanjen sa sadašnjih 1:9 na 1:5,5. "Neto plata zaposlenih sa srednjom stručnom spremom sa 18.000 bila bi od janura 2011. povećana na 23.000 dinara", kazala je Malović.


12.10.2010. V E S T – Pomoć od 5.000 dinara penzionerima

Pomoć od 5.000 dinara penzionerima koji imaju primanja do 30.000 biće isplaćena pre usvajanja rebalansa republičkog budžeta, najavilo Ministarstvo finansija. Kako je rečeno iz tog ministarstva, isplata bi mogla da počne do kraja ove nedelje. Usvajanjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, koje se očekuje u narednim danima, Ministarstvo finansija će imati osnov da za 1,5 odsto neopredeljenih budžetskih prihoda utvrdi namenu i taj novac će biti iskorišćen za isplatu penzionerskih bonusa. Ministarstvo finansija je pri kraju izrade rebalansa ovogodišnjeg budžeta i moguće je da će on do kraja ove nedelje biti prosledjen Vladi na usvajanje. Skupština Srbije bi, prema budžetskom kalendaru, trebalo bi da do 25. oktobra usvoji predloženi rebalans. Za ispatu penzionerskih bonusa potrebno je 6,9 milijardi dinara, a pravo na tu pomoć ima 1,4 miliona penzionera, među kojima su i poljoprivredni penzioneri, kao i oni koji primaju penzije iz inostranstva ili meštovite penzije, koje su manje od 30.000 dinara.


12.10.2010. VEST - Naredne dve godine realizacija programa mera za iskorivanje besnila kod životinja i svinjske kuge

Naredne dve godine u Srbiji će se realizovati program mera za iskorivanje besnila kod životinja i svinjske kuge. Ovaj program mera realizovaće Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava za veterinu a ceo projekat nadgledaće i finansirati Vlada Srbije i Evropska unija, kaže Svetislav Janković, republički veterinarski inspektor.


12. 10. 2010. VEST: "Trka za srećnije detinjstvo"

Trka za srecnije detinjstvoTrka "Za srećnije detinjstvo", koju Crveni krst Sokobanje organizuje u saradnji sa O. Š. "Mitropolit Mihailo" trebalo je da se održi danas na stadionu "Bata Nole", ali je odložena zbog loših vremenskih uslova, saznajemo od Milice Milenković, sekretara Crvenog krsta. Trka će biti održana do kraja meseca, kada vremenske prilike to dozvole. Ovo je 25. po redu trka "Za srećnije detinjstvo" u Sokobanji. Učestvuju sva deca Osnovne škole, od prvog do osmog razreda. Trči se za srećnije detinjstvo ugroženih grupa dece sa teritorije opštine Sokobanja, jer učesnici trke kupovinom starnog broja, koji košta 50 dinara, prikupljaju sredstva za pomoć ugroženoj deci.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt