Revitalizacija poljskih puteva - Vesti TV Soko za 26.08.2010.godine

Opština Sokobanja potpisala je Ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede za revitalizaciju poljskih puteva na teritoriji opštine Sokobanja / Sokobanjska kancelarija za mlade je, zajedno sa kancelarijama iz 4 opštine u Srbiji, prošla na konkursu Gradjanske inicijative, a ogleda se u razmeni srednjoškolaca sa Amerikom. / Treća po redu, već tradicionalana Vajarska kolonija, počela je u ponedeljak 23. avgusta u selu Vrmdža...

Revitalizacija poljskih puteva - Vesti TV Soko za 26.08.2010.godine
26 Avgust 2010

26.08.2010. V E S T – Revitalizacija poljskih puteva

Opština Sokobanja potpisala je Ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede za revitalizaciju poljskih puteva na teritoriji opštine Sokobanja, kaže predsednik Opštine Sokobanja Dimitrije Lukić. Ukupna vrednost investicije je 8.150.000 dinara. Učešće Ministarstva u ovom projektu je 60%, a lokalne samouprave 40%. Ovim sredstvima biće finansirani radovi na sanaciji 7 km poljskih puteva u 9 Mesnih zajednica i to: U KO Sesalac biće sanirani poljski putevi u dužini od 3km, a u KO Nikolinac, Bogdinac, Blendija, Šarbanovac, Žučkovac, Resnik, Jošanica i Dugo Polje biće revitalizovani poljski putevi u dužini od po 0,5 km i širini 3 metra. Naredne nedelje biće raspisan javni tender na kome će moći da učestvuju sve zainteresovane firme registrovane za ovu vrstu delatnosti. Predsednik Lukić kaže da se nada da će krajem septembra ili početkom oktobra biti izvedeni značajniji radovi na sanaciji poljskih puteva kao i da će to u zbiru sa prethodno realizovanim ugovorom o sanaciji šumskih puteva u jednom prihvatljivom obimu popraviti stanje na nekategorisanim putevima na teritoriji naše opštine , koje je značajno ugroženo nakon prolećnih i letnjih padavina.


26.08.2010. VEST – Razmena studenata sa Amerikom

Sokobanjska kancelarija za mlade je, zajedno sa kancelarijama iz 4 opštine u Srbiji, prošla na konkursu Gradjanske inicijative koji je vezan za omladinske lidere, a ogleda se u razmeni srednjoškolaca sa Amerikom. Postoje 2 razmene - prva je u septembru, druga u u oktobru. Tri učenika iz Sokobanje odlazi u Ameriku 14. septembra. Prva razmena trajaće mesec dana, kaže Ivana Radosvljević- kordinatorka kancelarije za mlade. Cilj programa jeste osnaživanje mladih za aktivno učešće u životu svoje zajednice. Pored priprema za posetu SAD i samog putovanja, SYLP podrazumeva i nadovezujuće aktvinosti mladih u zajednicama, pri Kancelariji za mlade, školama ili kroz neformalno organizovanje. Svaka od razmena imaće ćjednu temu kao prioritetnu: Tema I razmene je Vladavina prava i pravosuđe; Tema II razmene - etnička tolerancija i život u multi - etničkom društvu.


26. 08. 2010. VEST - Vajarska kolonija u Sokobanji

Treća po redu, već tradicionalana Vajarska kolonija, počela je u ponedeljak 23. avgusta u selu Vrmdža u porti Crkve Sv. Trojice i trajaće do 5. septembra, saznajemo od art menadžera Karla Astrahana, organizatora kolonije. U radu kolonije učestvuje pet umetnika: Marko Crnobrnja, Milosav Marković, Milan Džinić, Maša Paunović i David Pavlović. Teme su lokalni motivi sokobanjskog kraja, a radovi ovogodišnje kao i prošlogodišnje kolonije biće postavljeni u centralnom sokobanjskom parku. Jedna skulptura ostaće u Vrmdži i biće postavljena ispred škole.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt