Seminar u okviru projekta Kontrola tuberkuloze u Srbiji Vesti Soko TV 15.10.2010.godine

U okviru projekta "Kontrola tuberkuloze u Srbiji" Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dvodnevni kurs za lekare koji nisu prošli bazičnu edukaciju o multirezistentnoj tuberkulozi, održava se u hotelu "Moravica" u Sokobanji./ Isplata jednokratne pomoći od 5.000 dinara penzionerimima u Srbiji čija su primanja manja od 30.000 dinara počeće u subotu, najavila je Vlada Srbije./ U sokobanjskoj opštini preduzeće “Adonis” svake godine otkupi određenu količinu samoniklog lekovitog bilja, međutim, budućnost je u gajenju lekovitog bilja, kaže Neboiša Stanojević, vlasnik Preduzeća Adonis./ Evropsko prvenstvo u karateu za juniore i seniore u Es Ka federaciji, održace se u Nemačkoj, u Koblincu, sredinom novembra. Učešće će uzeti Ivana Zanfirović, karatistkinja "Ozren-Sokotop-a"

Seminar u okviru projekta Kontrola tuberkuloze u Srbiji Vesti Soko TV 15.10.2010.godine
15 Oktobar 2010

15. 10. 2010. VEST: Seminar u okviru projekta "Kontrola tuberkuloze u Srbiji"

U okviru projekta "Kontrola tuberkuloze u Srbiji" Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dvodnevni kurs za lekare koji nisu prošli bazičnu edukaciju o multirezistentnoj tuberkulozi, održava se u hotelu "Moravica" u Sokobanji. Ekspertski tim Ministarstva zdravlja za rešavanje problema tuberkuloze u Srbiji sprovodi ovaj projekat već šestu godinu. Seminar je jedan od veoma bitnih elemenata kontrole tuberkuloze u našoj zemlji, kaže Prof. dr Vesna Kuruc, plumolog iz Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj kamenici, članica ekspertskog tima. Seminar se održava u Sokobanji zato što je Specijalna bolnica za plućne bolesti "Ozren" sredstvima Ministarstva zdravlja potpuno adaptirana za lečenje ove bolesti. Danas je u hotelu "Moravica održan teorijski deo seminara,a za sutra je predvidjen je obilazak odeljenja za multirezistentnu tuberkulozu Specijalne bolnice "Ozren". Seminar pohadja 120 plumologa i mikrobiologa. Kurs za medicinske sestre biće održan 29. i 30. oktobra i 05. i 06. novembra.


15. 10. 2010. VEST: Penzionerima isplata jednokratne pomoći u subotu

Isplata jednokratne pomoći od 5.000 dinara penzionerimima u Srbiji čija su primanja manja od 30.000 dinara počeće u subotu, najavila je Vlada Srbije. Pomoć će prvo biti isplaćena penzionerima koji penzije primaju preko tekućih računa, aonima koji penziju primaju na kućnu adresu pomoć stiže od 18. oktobra. Isplata penzionerskih bonusa pre rebalansa ovogodišnjeg državnog budžeta omogućena je usvajanjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu. Za ispatu penzionerskih bonusa potrebno je 6,9 milijardi dinara, a pravo na tu pomoć ima 1,4 miliona penzionera, među kojima su i poljoprivredni penzioneri. Bonusi će biti isplaćeni i penzionerima koji primaju penzije iz inostranstva ili meštovite penzije koje su manje od 30.000 dinara. Oni treba da nadležnoj filijali u narednih mesec dana dostave dokaze da ispunjavaju uslove za dobijanje pomoći.


15.10.2010. VEST – Budućnost u uzgajanju lekovitog bilja

U sokobanjskoj opštini preduzeće “Adonis” svake godine otkupi određenu količinu samoniklog lekovitog bilja, međutim, budućnost je u gajenju lekovitog bilja, kaže Neboiša Stanojević, vlasnik Preduzeća Adonis. Stanojević kaže da bi sa odgajivačima sklopio ugovor i sve količine koje proizvedu on bi otkupio. Inače, gajenjm lekovitog bilja može da se zaradi mnogo više nego recimo proizvodnjom ratarskih kultura, ističe Stanojević.


15. 10. 2010. VEST: Ivana Zanfirović na evromskom prvenstvu karatea

Evropsko prvenstvo u karateu za juniore i seniore u Es Ka federaciji, održace se u Nemačkoj, u Koblincu, sredinom novembra. Učešće će uzeti Ivana Zanfirović, karatistkinja "Ozren-Sokotop-a", srpska reprezentativka. Reprezentacija, a i Ivana Zanfirović, imali su i ranije odlične rezultate na ovom prvenstvu. I ove godine očekujemo uspeh, kaže Ivana Zanfirović.


15.10.2010. VEST – Fudbal, Okružna liga

U okviru sedmog kola Okružne lige, fudbaleri Ozrena sutra se sastaju sa ekipom "Mladost" iz Sumrakovca. Utakmica će biti odigrana na stadionu Bata Nole na Podini sa početkom u 15 časova.

– Pioniri i mlađi pioniri

Pioniri i mlađi pioniri FK”Ozren” koji igraju u ligi pionira i mlađih pionira Borskog i Zaječarskog okruga, u nedelju na stadionu Bata dočekuju svoje vršnjake iz Majdampeka. Utakmica počinje u 10 časova.

– Opštinska liga

Drugi tim FK “Ozren”- kadeti i omladinci u okviru sedmog kola Opštinske lige, sastaje se u nedelju u Sokobanji sa ekipom “Omladinac” . Utakmica počinje u 15 časova.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt