Sokobanja na sajmu turizma u Novom Sadu - Vesti Soko TV 28.09.2010.godine

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma koji je počeo danas u Novom Sadu OTKS nastupa na zajedničkom štandu sa SB “Sokobanja. Direktor OTKS Bratislav Majkić kaže da je naš štand zaokupio veliku pažnju posetilaca./ Treća Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba "Sokobanja 2010", počinje sutra i trajaće do nedelje./ Tradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ održaće se po 10. put u našem mestu oktobra meseca./ Opštinska uprava opštine Sokobanja Odeljenje za opštu upravu i društvene delatnosti obaveštava korisnike prava na dečiji dodatak za decu školskog uzrasta da su u obavezi da dostave školske potvrde za školsku 2010/2011 godinu do 31. oktobra

Sokobanja na sajmu turizma u Novom Sadu - Vesti Soko TV 28.09.2010.godine
28 Septembar 2010

28.09.2010. VEST – Sajam turizma u Novom Sadu

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma koji je počeo danas u Novom Sadu OTKS nastupa na zajedničkom štandu sa SB “Sokobanja. Direktor OTKS Bratislav Majkić kaže da je naš štand zaokupio veliku pažnju posetilaca. Veliki broj prisutnih interesovao se za Sokobanju, i njenu turističku ponudu. Ove godine štand je ukrašen sa 120 fotografija Sokobanje koje su bile izložene u okviru manifestacije Foto izazov, što je izazvalo i dodatno interesovanje posetilaca. Na ovogodišnjem Sajmu turizma, koji će trajati do petka 1. oktobra , predstavlja se oko 200 izlagača iz zemlje i regiona.


28. 09. 2010. VEST: Olimpijada trećeg doba

Olimpijada trećeg doba Treća Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba "Sokobanja 2010", počinje sutra i trajaće do nedelje. Prve dve olimpijade su, po opštoj oceni uspešno organizovane, tako da ove godine očekujemo oko 700 učesnika saznajemo od Vasilija Belobrkovića, predsednika Organizacionog odbora. Ove godine predvidjene su i izmene u programu. Sve discipline u sportskom delu u skladu su sa godinama učesnika, a novina je u tome što je uvedena nova disciplina: Štafeta u brzom hodanju. Olimpijci će ućestvovati i u akciji "Očistimo Sokobanju" u sklopu akcije "Očistimo Srbiju", koja će se održati u subotu 02. oktobra. Olimpijadu će pratiti i 3 americka studenta iz Njujorka kako bi proučili kakav je odnos učesnika i kakav je odnos države prema penzionerima, kaže Vasilije Belobrković i dodaje da je od ove godine uvedena još jedna novina-prvi put u sklopu Olimpijade III doba bice organizovana olimpijaska slikarska kolonija.


28.09.2010. V E S T – X Bijenale ekološke karikature

Tradicionalna međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“ održaće se po 10. put u našem mestu oktobra meseca. Ova manifestacija je kroz skoro dve decenije svog postojanja okupila veliki broj umetnika iz celog sveta koji su na različite ekološke teme poslali preko hiljadu radova. Ove godine tema je :Ekologija – Šume i vode. Prema propozicijama učesnici do 3 rada šalju na formatu A4, a rok za slanje radova je 10. oktobar. Radove slati na mejl adresu: bijenale08@opstinasokobanja.com u formatu JPEG rezolucije 300 DPI do 2 MB ili originalne radove na adresu:So Sokobanja Svetog Save 23. Izložba radova će biti otvorena 20.oktobra, a i ove godine obezbeđene su nagrade. Prva nagrada : 10 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma, druga nagrada : 7 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma i treca nagrada : 3 dana u Sokobanji za dve osobe i diploma, kao i tri specijalne nagrade (diplome). Umetnički direktor međunarodna manifestacija „Bijenale ekološke karikature Sokobanja“je Aleksandar Blatnik, a direktor festivala Dimitrije Lukić.


28.09.2010. V E S T – Dečiji dodatak

Opštinska uprava opštine Sokobanja Odeljenje za opštu upravu i društvene delatnosti obaveštava korisnike prava na dečiji dodatak za decu školskog uzrasta da su u obavezi da dostave školske potvrde za školsku 2010/2011 godinu do 31. oktobra, shodno članu 17. stav 7. Zakona o finansijskoj podršci porodici są decom. U protivnom prestaće pravo na dečiji dodatak, stoji u saopštenju Opštinske uprave opštine Sokobanja, dostavljenom našoj redakciji.


28. 09. 2010. VEST: OLI

Omladinska organizacija-Sokobanja završila radove na projektu O2 svuda. Predlogom projekta bilo je predvidjeno da mladi sa sela pristupe izradi mini predloga u cilju realizacije ideje za lokalnu akciju. Od pristiglih projekata, kao najkvalitetniji ocenjen je projekat omladine Dugog Polja, kojim je bilo predvidjeno uredjenje školskog terena. Projekat je završen u subotu, 25. septembra. Kao kvalitetan ocenjen je i projekat omladine Resnika, koji podrazumeva uredjenje školskog parka i izgradnju terena za odbojku na pesku. OO je projekat modifikovala i prilagodila konkursu koje je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta preko Timočkog omladinskog centra. Rezultati konkursa očekuju se krajem nedelje, saznajemo od Ljiljane Ivanović, predsednice NVO za lokalnu inicijativu.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt